Поради бармену
Довідка
Походження назви
«Півнячий хвіст»Приблизно 1770 року злодії почистили ко-
мору власника бару-таверни на околиці Нью-
Йорка. Цей чоловік був відставним військовим
і захоплювався півнячими боями. Так от, злідії
вкрали ще й найкращого його півня. Господар
пообіцяв хорошу винагороду тому, хто поверне
півня: половину таверни, бар ще й руку своєї
красуні-доньки.
Злодії довідалися про це і знайшли молодого
офіцера, який був закоханий в цю дівчину, але
практично не мав шансів на одруження. Моло-
дий чоловік викупив украденого півня і віддав
власнику бару. Той змушений був дотримати
слова. Коли господар оголосив своє рішення
і попросив підняти бокали «за півнячий хвіст»,
донька, розливаючи напої, так розхвилюва-
лась, що попросту їх позмішувала. Вийшло до-
сить смачно.Так «народився» коктейль.
Коктейль
«Red Orange On The Beach»
В оригінальній рецептурі цього коктейлю – сік
з клюкви (ні в якому разі не морс, якому бракує
кислинки, щільності та кольору). З «правильним»
соком клюкви у нас проблема, й тому ми, бар-
мени, шукаємо вихід із становища. Так народжу-
ються нові рецепти. Наприклад, сік «Червоний
сицилійський апельсин» дає можливість готува-
ти коктейль «Sex On The Sicilian Beach». Остання
його версія – з соком «Blood Orange» (Червоний
апельсин) – має назву «Red Orange On The Beach»:
50 мл горілки
20 мл сиропу Monin Peach
100 мл апельсинового соку
сік «Blood Orange»
Усі складові, крім соку «Blood Orange», збити в
шейкері з льдом і вилити в охолоджений бо-
кал з льодом. Прикрасити долькою апельсина
з коктейльною вишнею, зверху акуратно додати
останній компонент.
Ще одним цікавим рецептом коктейлю ділиться з нами засновник
міжнародного центру барменів «Планета-Z» Сергій Кодацький.
Коктейль винайшли ще три тисячі років тому
і на протязі цього часу люди придумали
про нього безліч легенд та різних байок.
Одна з найпоширеніших – про півня, чи радше
про півнячий хвіст, що в англійській транскрипції
звучить як «cock tail». Звідси й назва напою.
Коктейль
«Кривава Мері»:
ідеальний коктейль для барбекюНа роль
винахідника цього коктейлю претендує
кілька осіб. Одні джерела стверджують, що
коктейль був створений орієнтовно 1939 року
американським комічним актором, співаком і
поетом Джорджем Джесселем. Але, через 25
років після цього бармен паризького бару «Harry’s
New York Bar» Фернан Петіо стверджував в
газеті «The New Yorker», що саме він винайшов
цей напій ще у 1920 році. А винахід Джорджа Джесселя – не що інше, як горілка з соком.
Сергій Хоров, керівник напрямку “Мобільний Шоу Бар”
Planet of bartendrs ділиться оригінальним
рецептом попудярного коктелю
Довідка
Походження назви
За однією з версій, Фернан придумав своєму
котейлю назву «Red Snapper», що в перекла-
ді означає «Червоний окунь», але один з по-
стійних відвідувачів бару назвав напій «Кривава
Мері». Та як би його не називали, творця цього
напою надихали досить дивні асоціації: ніби-то
десь у Чикаго був бар під назвою «Ковш крові»,
який часто відвідувала чарівна дівчина Мері...
Так, напій був названий на честь дівчини Мері з
звичайного бару, а не на честь Марії Магдалени
чи Марії Тюдор...
Склад
50 мл горілки• 150 мл томатного соку •
20 мл соусу Worcestershire • 20 мл лимонного соку
Спеції: щіпка суміші «Прованські трави»,
мелена сіль і чорний перець
Гарнір: стебла селери, долька лимона,
кільце ялтинської цибулі і помідор «Cherry»
1. В стакан “Haboll” насипаємо кусковий лід
2. Вливаємо горілку
3. Додаємо соуси Tabasco,
Worcestershire, лимонний сік та спеції
4. Вливаємо томатний сік
5. Перемішуємо за допомогою барної ложки
6. Прикрашаємо гарніром
7. Коктейль готовий - несіть м’ясо!